Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Yllätys! Yllätys! Kukkakaali-minipizzat!

Yllätys! Yllätys! Kukkakaali-minipizzat!

Yllätys! Yllätys! Kukkakaali-minipizzat!

Nämä gluteenittomat mini-pizzat ovat superspesiaaleja koska käytimme pohjana kukkakaalia. Yllätyyys!

Annosta
4
Valmista
20 min
Paista
30 min
Koko perheelle
Gluteeniton Gluteeniton
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio

Ainekset

Ohje

  • Oliiviöljyä voiteluun + viimeistelyyn
  • 90 g gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 kukkakaali, pilkottuna pieneksi
  • 100 g manteleita jauhettuna
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
  • Lempparitäytteesi, kuten paprikaa + oliiveja
  • 125 g mozzarellajuustoa, valutettuna, kuivaksi taputeltuna + revittynä pieniksi palasiksi
  • rouhittua pippuria
  • Parmesaanilastuja (valinnainen), basilikan lehtiä + salaattisekoitusta lisukkeeksi
  • Pizzakastikkeeseen:
  • 200 g tomaattisosetta
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • puolikas pieni punainen paprika, siemenet poistettuna + pilkottuna
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Ainekset

Ohje

  1. Laita uuni lämpeämään 220°C. Ota kaksi peltiä + lisää leivinpaperi + lisää öljyä leivinpaperin päälle.
  2. Jauha kaurahiutaleet monitoimikoneessa jauhoksi, sen jälkeen lisää jauho kulhoon. Laita kukkakaalit monitoimikoneeseen + jauha hienoksi muruksi. Lisää kukkakaali kulhoon kaurajauhon sekaan + lisää murskatut mantelit, puolet oreganosta + kananmunat. Mausta pippurilla + sekoita kunnolla - seos on melko kosteaa + helposti murenevaa, mutta pysyy kasassa paistamisen jälkeen.
  3. Painele kukkakaaliseos kulhossa tasaiseksi massaksi. Ota kädellä kukkakaaliseoksesta 1/4 + painele seoksesta leivinpaperille ympyränmuotoinen, noin 16 cm halkasijaltaan + 5 mm paksuudeltaan oleva pohja. Jätä reunat hieman paksummiksi. Toista tämä jäljelle jääneelle kukkakaaliseokselle saadaksesi neljä pizzaa. Paista 20 minuuttia, vaihtaen puolivälissä peltien paikkaa, kunnes pohja on kiinteä + kullanruseka.
  4. Sillä aikaa kun pohjat ovat uunissa, valmista tomaattikastike. Soseuta kaikki ainekset yhdessä lopun oreganon kanssa, kunnes seos on tasaista. Lusikoi kastike valmiiden pizzapohjien päälle.
  5. Lisää haluamasi täytteet, mozzarella sekä loraus oliiviöljyä pizzojen päälle. Paista 10 minuuttia kunnes mozzarella on sulanut.
  6. Tarjoile pizza parmesaanilastuila, jos käytät niitä + basilikanlehdillä sekä lisää salaattisekoitus vierelle.

Hauskaa pikkuisille

Pikku kädet rakastavat varmasti painella kukkakaaliseosta pizzapohjaksi + valita omat täytteet pizzan päälle.

Käteviä vinkkejä

Pizza toimii loistavasti sormiruokana sekä harjoittaa silmä-käsi-koordinaatiota + ruoan syömistä itsenäisesti