Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Mini sitruunajuustokakku yhdelle

Mini sitruunajuustokakku yhdelle

Mini sitruunajuustokakku yhdelle

Nämä juustokakut saattavat olla pieniä kokonsa puolesta, mutta niissä on runsaasti makua kirpsakan sitruunan + tuoksuvien persikoiden ansiosta. Muffinsivuokaan tehtynä jokainen juustokakku on täydellisen kokoinen yhdelle syötäväksi.

Tekee
10
Valmista
15 min
Paista
25 min
12 kk
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa

Ainekset

Ohje

  • Pohja
  • 40 g suolaamatonta voita, plus ylimääräistä voiteluun
  • 80 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g kaurahiutaleita
  • 30 g mantelijauhetta
  • 1 ruokalusikallinen vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
  • Täyte
  • 175 g tuorejuustoa
  • 100 g luonnonjogurttia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna + ½ sitruunan mehu
  • 2 ruokalusikallista vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 teelusikallinen vaniljauutetta
  • 1 iso kananmuna, kevyesti vaahdotettuna
  • 1½ teelusikallinen maissijauhoa
  • 4 kypsää persikkaa, puolitettuina, kivet poistettuna + pilkottuna

Ainekset

Ohje

  1. Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele + vuoraa 10 muffinsivuokaa leivinpaperilla leikkaamalla 2 taitettua liuskaa leivinpaperista + painelemalla ne ekaan kuppiin ristiin. Toista lopuilla kupeilla.
  2. Juustokakun pohjaa varten hurauta pekaanipähkinät + kaurahiutaleet pienessä monitoimikoneessa, kaada ne sitten kulhoon + sekoita joukkoon mantelijauhe. Sulata voi pienessä kattilassa yhdessä vaahterasiirapin tai hunajan kanssa, sekoita sitten pekaanipähkinä-kaurahiutaleseokseen. Jaa seos tasaisesti kaikkiin valmistelluihin muffinsivuokakuppeihin + painele seosta tehdäksesi kiinteän pohjan. Paista 5 minuuttia ja ota sitten uunista pois.
  3. Tee täyte vatkaamalla yhteen kaikki muut ainekset paitsi persikat, kunnes seos on tasaista + kermaista. Lusikoi seos jokaisen pähkinäisen pohjan päälle + tasoita. Laita sitten takaisin uuniin 15-20 minuutiksi, kunnes ovat jähmettyneet + juuri hyytyneet - täytteen kuuluu jäädä hivenen pehmeäksi. Jätä vuokiin jäähtymään, nosta vielä 20 minuutiksi kylmään jäähtymään.
  4. Kun juustokakut ovat jäähtyneet ja valmiita tarjoiltaviksi, poista ne muffinsivuoista + poista leivinpaperiliuskat. Lusikoi persikoita päällysteeksi vielä ennen tarjoilemista.

Vaihtelun vuoksi

Jos et löydä herkullisia tuoreita persikoita, voit käyttää säilykepersikoita tai sulatettuja pakastemarjoja.

Maukasta vauvoille

Pikkuisille 10 kk iästä alkaen voit valmistaa juustokakut käyttäen vaahterasiirappia hunajan sijasta. Puolikas annos riittää hyvin.