Usein kysytyt kysymykset

Ostokset

Mistä voin ostaa Ella’sin tuotteita Suomen ulkopuolella?

Löydät tuotteitamme Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Alankomaista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta, Belgiasta, Islannista, Sveitsistä, Maltalta, Virosta, Hong Kongista, Kiinasta, Arabiemiraateista ja monista muista maista ympäri maailmaa!

Tuotteet + aineosat

Mitkä Ella’sin tuotteet sisältävät maitotuotteita, gluteenia, pähkinöitä, kananmunaa tai soijaa?

Kurkkaa Ella’sin kaupan tuotteita ja käytä erikoisruokavaliosuodatinta löytääksesi pikkuisesi ruokavaliolle sopivat tuotteet.

Tuotteet + aineosat

Mistä löydän allergeenitiedot Ellan pakkauksissa?

Lain mukaa allergeenit tulee lihavoida ainesosaluettelossa. Lihavoimme allergeenit tuotteidemme ainesosaluettelossa, joka sijaitsee pakkauksien takasivulla.

“Saattaa sisältää” -tiedot on merkitty ainesosaluettelon alapuolelle. Ne tarkoittavat, että tuote ei sisällä kyseistä allergeenia, mutta on tehty tehtaassa, jossa kyseistä ainesosaa käsitellään. Jos tuotteessa ei ole lihavoitua allergeenia eikä “saattaa sisältää” -varoitusta ei tuote sisällä kyseistä allergeenia.

Tuotteet + aineosat

Miksi Ella's käyttää palmuöljyä?

Käytämme kolmessa välipalatuotteessamme* luomupalmuöljyä. Käyttämämme palmuöljy on peräisin Kolumbiasta ja sertifioitu erillisenä lähteenä Rountable for Sustainable Palm Oil (RSPO) -järjestön toimesta.

Koska olemme sitoutuneita olemaan vastuullinen yritys, haluamme taata palmuöljyn poistamisen tuotteistamme vuoteen 2021 mennessä. Olemmekin jo aloittaneet prosessin lanseeraamalla uuden palmuöljyttömän Hedelmä- + Kaurapatukan vuonna 2018 Ruotsissa.

Löydät lisää tietoa eettisten + vastuullisien aineosien hankintaprosessistamme täällä.

*vanilja + banaani -välipalakeksit, omena + inkivääri -välipalakeksit ja palsternakka + unikonsiemen -suolaiset keksit.

Tuotteet + aineosat

Miksi Ella's käyttää luomuaineksia?

Kaikki lastenruokatuotteillamme on luomu sertifiointi Organic Farmers and Grovers -järjestön toimesta, jotka vaativat, että kaikki tuotteiden ainesosat täyttävät heidän luomu standardinsa. Luomumaanviljely + -ruokatuotanto tarkoittavat tarkkoja ympäristömenetelmiä, paljon biodiversiteettiä ja luonnonvarojen, kuten maan ja veden, varovaista käyttöä sekä korkeimpia eläinten hyvinvointistandardeja.

Tuotteet + aineosat

Mitä Ella’s Kitchen ajattelee sokerista?

Emme lisää ruokiimme valkoista sokeria; makumme tulee luomuhedelmistä ja -kasviksista sekä luonnonmakeuttajista, kuten luomuhunajasta, agavesiirapista tai mallasuutteesta.

Tuotteidemme sisältämät sokerit ovat niissä luonnostaan esiintyviä, aivan kuten kokonaisessa hedelmässä. Kaikki ruokamme täyttää tiukat lastenruokasäädökset ja varmistamme, että teemme vieläkin enemmän, jotta voimme laittaa pienokaisille tarkoitetun maun + ravintoaineet kaiken muun edelle.

Varmistamme aina, että pidämme kokonaissokerimäärän mahdollisimman alhaisena ja pyrimme siihen, että tuotteissamme on luokkamme alhaisin määrä sokeria, ja että kaikki muut ravintoaineet ovat tasapainossa.

Suosittelemme, että pikkuisilla on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio, joka ei sisällä ainoastaan sokeria, vaan laajan kirjon terveellisiä ja maukkaita ruokia.

Tuotteet + aineosat

Lisääkö Ella's suolaa tuotteisiin? Miksi suola on merkitty ravintosisältötaulukossa?

Ella’s Kitchen ei koskaan lisää suolaa tuotteisiin. Tuotteidemme sisältämä suola on ainestemme luontainen natriumpitoisuus. Elintarvikelaki vaatii, että ravintosisältötaulukossa ilmoitetaan suola natriumin sijaan.

Minimoimme tuotteidemme kaikkien lähteiden suolapitoisuuden ja pyrimme löytämään tasapainon ravinteiden ja Ella's Kitcheniltä totutusti odotetun herkullisen maun välillä.

Tuotteet + aineosat

Miten Ella’sin tuotteilla voi olla pitkä säilymisaika ilman, että ne menettävät ravintoarvonsa?

Ella’s Kitchen on sitoutunut luomaan herkullista ja ravitsevaa ruokaa, joka on hyväksi pienille masuille. Varmistaaksemme, että tuotteemme ovat maukkaita ja pitkään säilyviä, käytämme erityistä valmistusmenetelmää. Sen avulla varmistamme, että tuote on täysin turvallinen ja säilyttää ravintoarvonsa mahdollisimman hyvin ennen kuin pussit suljetaan ilmatiiviisti.

Käytämme vahvaa pakkausmateriaalia, joka suojaa ruokaa, varmistaa, että ruoka maistuu erittäin tuoreelle + on kätevä ottaa mukaan.

Tuotteet + aineosat

Voinko kierrättää Ella'sin pakkaukset?

Pussit + välipalakääreet: Pussejamme + välipalakääreitämme ei tällä hetkellä voida kierrättää Suomessa paikallisissa kierrätyspisteissä. Pahvit, purkit + tarjottimet: Kaikki pahvimme, muovipurkkimme + tarjottimemme voidaan kierrättää paikallisissa kierrätyspisteissä.

Klikkaa tästä lukeaksesi lisää siitä, kuinka pyrimme parantamaan pakkauksiemme kestävää kehitystä.

Tuotteet + aineosat

Mistä Ella'sin pakkaukset on valmistettu?

Pussimme ovat kuin kerrosleipä: ne on kääritty elintarviketurvalliseen muoviin ja monissa niistä on myös alumiinikerros. Alumiini ei ole koskaan suoraan kosketuksissa ruoan kanssa, mutta auttaa pitämään sisällä olevan herkullisen ruoan maukkaana ja turvallisena pienille masuille.

Kaikki pakkauksissa käyttämämme pahvi on täysin kierrätettävissä, ja on valmistettu sekoituksesta FSC-sertifioitua ja kierrätettyä pahvia. Käytämme luontaisia väriaineita ja vesipohjaisia pinnotteita pakettiemme tulostukseen, myös painolevymme ovat kemikaalivapaita.

Tuotteet + aineosat

Onko Ellalla nykyajan orjuuden lausunto?

Kyllä, voit lukea lausuntomme nykyajan orjuudesta täältä: here.

Tuotteet + aineosat

Jotkut Ella'sin tuotteet sisältävät marjoja – ovatko ne turvallisia pikkuiselleni?

Hedelmät ja kasvikset ovat superterveellisiä ja niistä saa monia vitamiineja ja kivennäisaineita, lisäksi ne ovat kirkkaan värisiä. Ne kaikki sopivat pikkuisesi kokeiltavaksi kiinteisiin ruokiin siirtymisen alusta alkaen.

Jotkin vauvat voivat joskus saada ihottuman joutuessaan ihokosketuksiin ruokien, kuten sitrushedelmien, tomaatin, munakoison tai kiivin kanssa. Tämä ei välttämättä ole allergiaa ja voi vähentyä ajan kanssa, mutta on aina parasta lopettaa kyseisen ruoan tarjoaminen ihon reagoidessa ja kysyä neuvoa neuvolasta tai lääkäriltä. Voit yleensä kokeilla näitä ruokia vähitellen uudestaan, mutta varmista asia ensin lääkärin kanssa.

Tutustuessasi uusiin ruokiin ja varsinkin allergeeneihin, kuten gluteeniin, pähkinöihin tai kananmunaan, ole tarkkana mahdollisten reaktioiden varalta.

Tuotteet + aineosat

Onko Ella’silla eläinten hyvinvointiin liittyviä käytäntöjä?

Ruokiemme lihan + maitotuotteet tuottavien tuotantoeläintemme terveys + hyvinvointi on meille tärkeää.

Voimme varmistaa eläinten korkeimpien hyvinvointistandardien noudattamisen käyttämällä herkullisissa tuotteissamme vain luomulihaa -maitotuotteita. Tuottajamme on tarkastettu riippumattoman tahon toimesta + heille on myönnetty luomusertifikaatti EU:n standardien mukaisesti [http://ofgorganic.org]. Näin toimitusketjumme on täysin jäljitettävissä.

Ella’s Kitchen on saanut tunnustusta sitoutumisestaan korkeisiin eläinten hyvinvointistandardeihin Compassion in World Farming -organisaatiolta, ja palkittu esimerkiksi Good Chicken Award (2016)-, Good Egg Award (2017)- ja Good Pig Award (2019) -palkinnoilla.

Voit lukea lisää kohteestamme: Animal Welfare Policy.

Tuotteidemme käyttäminen

Voinko ottaa Ella’sin tuotteita mukaan lennolle?

Pussimme sopivat täydellisesti mukaan lennolle. Herkullisia luomulaatuisia Smoothie-hedelmät-pussejamme tarjoillaan lapsille jopa British Airwaysin lennoilla! Löydät ne myös lentokenttien Boots-myymälöistä!

Jos laitat pussit matkalaukkuusi, suosittelemme laittamaan ne muovin sisään sen varalta, että ne puhkeavat tai litistyvät – matkalaukkuasi voidaan heitellä sitä käsiteltäessä! Mikäli otat niitä käsimatkatavaroihisi suosittelemme, että otat huomioon virkailijat, jotka saattavat pitää vauvanruokaa nesteenä ja yli 100 ml:n painoisena. Suosittelemme aina, että otat yhteyttä lentoyhtiöösi ennen lentoa.

Tuotteidemme käyttäminen

voinko pakastaa Ella’sin pusseja?

Kyllä, voit pakastaa Ellan 4 kk -pussien + Smoothie-hedelmät-pussien sisällön, puristamalla ne sterilisoituun jääpalarasiaan. Emme suosittele 6, 7 ja 10 kk -pussituotteidemme tai taaperoruokiemme pakastamista isompien ihmisten aineksista johtuen.

Suosittelemme, että pakastat 4 kk ja Smoothie-hedelmät-tuotteemme 24 tunnin sisällä niiden avaamisesta. Muista aina testata lämpötila ennen pikkuisellesi syöttämistä. Emme suosittele uudelleenlämmittämistä pakastuksen tai jääkaapissa säilyttämisen jälkeen silloin, jos tuote on jo kerran lämmitetty. Tämä voi olla pienokaisellesi vaarallista

Voit pakastaa 4 kk -tuotevalikoimamme tuotteet 48 tunnin sisällä niiden avaamisesta, 6, 7 tai 10 kk -pussejamme voit säilyttää 24 tunnin ajan jääkaapissa avaamisen jälkeen.

Tuotteidemme käyttäminen

Kuinka lämmitän Ella’sin tuotteet?

Valikoimamme 4, 6 ja 7 kk -pusseja ei tule koskaan lämmittää mikroaaltouunissa, mutta voit lämmittää ne monilla muilla tavoilla!

 • Helpoin tapa lämmittää 4, 6 ja 7 kk -pussejamme on laittaa ne kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi

 • Voit puristaa herkullisen vauvanruokamme pieneen kattilaan ja kevyesti lämmittää sitä sekoittaen kokoajan.

 • Tai voit puristaa herkullisen vauvanruokamme mikronkestävään kulhoon ja lämmittää mikroaaltouunissa.

Muista aina testata ruoan lämpötila ennen lämmitetyn ruoan syöttämistä pikkuisellesi.

Valikoimamme 10 kk -pussit ovat mikronkestäviä. Lämmitä repimällä pussin yläosa auki, asetat se pystyyn lautaselle (roiskeiden varalta) ja lämmitä. Sekoita hyvin kuumien kohtien varalta, ja kuten aina, testaa lämpötila ennen pikkuisellesi syöttämistä.

Emme suosittele herkullisten jogurttiemme, Baby Brekkie- + maidottomien aamupalavalikoimiemme lämmittämistä, sillä ne maistuvat paremmilta viileinä tai huoneenlämpöisinä.

Tuotteidemme käyttäminen

Voiko Ella’sin keittokirjojen + reseptikerhon reseptien ruoat pakastaa?

Ruoan etukäteen valmistaminen sopii hyvin kiireisille vanhemmille + hoitajille. Tämän vuoksi olemme varmistaneet, että keittokirjamme + reseptikerhomme reseptit voidaan pakastaa. Tässä muutama kätevä vinkki herkullisten reseptiemme pakastamiseen + terveenä pysymiseen:

 1. Varmista, että pakastimesi on riittävän kylmä, -18°c (0°F)
 2. Suurin osa ruoista sopii pakastettaviksi (paitsi kuorelliset kananmunat), mutta jotkin ruoat maistuvat paremmilta tuoreina.
 3. Liharuoat voidaan turvallisesti pakastaa enintään 3 kuukaudeksi.
 4. Kasvisruoat ja herkut, kuten kakut + keksit voidaan pakastaa enintään 3 kuukaudeksi.
 5. Laita pakasterasioihin tarra, jotta tiedät mihin mennessä ruoka tulee käyttää.
 6. Voit valmistaa suoraan pakastimesta otetusta lihasta patoja, kastikkeita + paisteja – muista vain muokata valmistusaikaan siten, että ruoka on läpeensä tulikuumaa ennen tarjoilua!
 7. Muiden ruokien kanssa, varmista että ruoka on täysin sulanut ennen sen uudelleen lämmittämistä. Lämmitä ruoka aina kokonaan tulikuumaksi asti. Sekoita, jotta ruokaan ei jää kuumia (tai kylmiä) kohtia.
 8. Riisi voidaan turvallisesti pakastaa + uudelleenlämmittää, kunhan se on jäähdytetty nopeasti keittämisen jälkeen (mieluiten tunnin sisällä). Voit uudelleenlämmittää pakastetun riisin, kunnes se on tulikuumaa.
 9. Varmista, että sulatat ruokasi turvallisesti. Peitä ruoka + laita se jääkaappiin, laita se kylmään veteen ilmatiiviiseen rasiaan tai sulata mikrossa. Näillä kolmella tavalla voit varmistaa, että ikävät bakteerit eivät pääse kasvamaan ruoassa sen sulaessa.
 10. Käytä ruokasi heti kun se on sulanut – älä jätä sitä lojumaan, jolloin ikävät bakteerit voivat kasvaa siinä.
 11. Ja lopuksi, muista, että kertaalleen pakastettua ruokaa ei ole turvallista pakastaa.