Tuotteet + aineosat FAQS

Tuotteet + aineosat

Mitkä Ella’sin tuotteet sisältävät maitotuotteita, gluteenia, pähkinöitä, kananmunaa tai soijaa?

Kurkkaa Ella’sin kaupan tuotteita ja käytä erikoisruokavaliosuodatinta löytääksesi pikkuisesi ruokavaliolle sopivat tuotteet.

Tuotteet + aineosat

Mistä löydän allergeenitiedot Ellan pakkauksissa?

Lain mukaa allergeenit tulee lihavoida ainesosaluettelossa. Lihavoimme allergeenit tuotteidemme ainesosaluettelossa, joka sijaitsee pakkauksien takasivulla.

“Saattaa sisältää” -tiedot on merkitty ainesosaluettelon alapuolelle. Ne tarkoittavat, että tuote ei sisällä kyseistä allergeenia, mutta on tehty tehtaassa, jossa kyseistä ainesosaa käsitellään. Jos tuotteessa ei ole lihavoitua allergeenia eikä “saattaa sisältää” -varoitusta ei tuote sisällä kyseistä allergeenia.

Tuotteet + aineosat

Miksi Ella's käyttää palmuöljyä?

Käytämme kolmessa välipalatuotteessamme* luomupalmuöljyä. Käyttämämme palmuöljy on peräisin Kolumbiasta ja sertifioitu erillisenä lähteenä Rountable for Sustainable Palm Oil (RSPO) -järjestön toimesta.

Koska olemme sitoutuneita olemaan vastuullinen yritys, haluamme taata palmuöljyn poistamisen tuotteistamme vuoteen 2021 mennessä. Olemmekin jo aloittaneet prosessin lanseeraamalla uuden palmuöljyttömän Hedelmä- + Kaurapatukan vuonna 2018 Ruotsissa.

Löydät lisää tietoa eettisten + vastuullisien aineosien hankintaprosessistamme täällä.

*vanilja + banaani -välipalakeksit, omena + inkivääri -välipalakeksit ja palsternakka + unikonsiemen -suolaiset keksit.

Tuotteet + aineosat

Miksi Ella's käyttää luomuaineksia?

Kaikki lastenruokatuotteillamme on luomu sertifiointi Organic Farmers and Grovers -järjestön toimesta, jotka vaativat, että kaikki tuotteiden ainesosat täyttävät heidän luomu standardinsa. Luomumaanviljely + -ruokatuotanto tarkoittavat tarkkoja ympäristömenetelmiä, paljon biodiversiteettiä ja luonnonvarojen, kuten maan ja veden, varovaista käyttöä sekä korkeimpia eläinten hyvinvointistandardeja.

Tuotteet + aineosat

Mitä Ella’s Kitchen ajattelee sokerista?

Emme lisää ruokiimme valkoista sokeria; makumme tulee luomuhedelmistä ja -kasviksista sekä luonnonmakeuttajista, kuten luomuhunajasta, agavesiirapista tai mallasuutteesta.

Tuotteidemme sisältämät sokerit ovat niissä luonnostaan esiintyviä, aivan kuten kokonaisessa hedelmässä. Kaikki ruokamme täyttää tiukat lastenruokasäädökset ja varmistamme, että teemme vieläkin enemmän, jotta voimme laittaa pienokaisille tarkoitetun maun + ravintoaineet kaiken muun edelle.

Varmistamme aina, että pidämme kokonaissokerimäärän mahdollisimman alhaisena ja pyrimme siihen, että tuotteissamme on luokkamme alhaisin määrä sokeria, ja että kaikki muut ravintoaineet ovat tasapainossa.

Suosittelemme, että pikkuisilla on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio, joka ei sisällä ainoastaan sokeria, vaan laajan kirjon terveellisiä ja maukkaita ruokia.

Tuotteet + aineosat

Lisääkö Ella's suolaa tuotteisiin? Miksi suola on merkitty ravintosisältötaulukossa?

Ella’s Kitchen ei koskaan lisää suolaa tuotteisiin. Tuotteidemme sisältämä suola on ainestemme luontainen natriumpitoisuus. Elintarvikelaki vaatii, että ravintosisältötaulukossa ilmoitetaan suola natriumin sijaan.

Minimoimme tuotteidemme kaikkien lähteiden suolapitoisuuden ja pyrimme löytämään tasapainon ravinteiden ja Ella's Kitcheniltä totutusti odotetun herkullisen maun välillä.

Tuotteet + aineosat

Miten Ella’sin tuotteilla voi olla pitkä säilymisaika ilman, että ne menettävät ravintoarvonsa?

Ella’s Kitchen on sitoutunut luomaan herkullista ja ravitsevaa ruokaa, joka on hyväksi pienille masuille. Varmistaaksemme, että tuotteemme ovat maukkaita ja pitkään säilyviä, käytämme erityistä valmistusmenetelmää. Sen avulla varmistamme, että tuote on täysin turvallinen ja säilyttää ravintoarvonsa mahdollisimman hyvin ennen kuin pussit suljetaan ilmatiiviisti.

Käytämme vahvaa pakkausmateriaalia, joka suojaa ruokaa, varmistaa, että ruoka maistuu erittäin tuoreelle + on kätevä ottaa mukaan.

Tuotteet + aineosat

Voinko kierrättää Ella'sin pakkaukset?

Pussit + välipalakääreet: Pussejamme + välipalakääreitämme ei tällä hetkellä voida kierrättää Suomessa paikallisissa kierrätyspisteissä. Pahvit, purkit + tarjottimet: Kaikki pahvimme, muovipurkkimme + tarjottimemme voidaan kierrättää paikallisissa kierrätyspisteissä.

Klikkaa tästä lukeaksesi lisää siitä, kuinka pyrimme parantamaan pakkauksiemme kestävää kehitystä.

Tuotteet + aineosat

Mistä Ella'sin pakkaukset on valmistettu?

Pussimme ovat kuin kerrosleipä: ne on kääritty elintarviketurvalliseen muoviin ja monissa niistä on myös alumiinikerros. Alumiini ei ole koskaan suoraan kosketuksissa ruoan kanssa, mutta auttaa pitämään sisällä olevan herkullisen ruoan maukkaana ja turvallisena pienille masuille.

Kaikki pakkauksissa käyttämämme pahvi on täysin kierrätettävissä, ja on valmistettu sekoituksesta FSC-sertifioitua ja kierrätettyä pahvia. Käytämme luontaisia väriaineita ja vesipohjaisia pinnotteita pakettiemme tulostukseen, myös painolevymme ovat kemikaalivapaita.

Tuotteet + aineosat

Onko Ellalla nykyajan orjuuden lausunto?

Kyllä, voit lukea lausuntomme nykyajan orjuudesta täältä: here.

Tuotteet + aineosat

Jotkut Ella'sin tuotteet sisältävät marjoja – ovatko ne turvallisia pikkuiselleni?

Hedelmät ja kasvikset ovat superterveellisiä ja niistä saa monia vitamiineja ja kivennäisaineita, lisäksi ne ovat kirkkaan värisiä. Ne kaikki sopivat pikkuisesi kokeiltavaksi kiinteisiin ruokiin siirtymisen alusta alkaen.

Jotkin vauvat voivat joskus saada ihottuman joutuessaan ihokosketuksiin ruokien, kuten sitrushedelmien, tomaatin, munakoison tai kiivin kanssa. Tämä ei välttämättä ole allergiaa ja voi vähentyä ajan kanssa, mutta on aina parasta lopettaa kyseisen ruoan tarjoaminen ihon reagoidessa ja kysyä neuvoa neuvolasta tai lääkäriltä. Voit yleensä kokeilla näitä ruokia vähitellen uudestaan, mutta varmista asia ensin lääkärin kanssa.

Tutustuessasi uusiin ruokiin ja varsinkin allergeeneihin, kuten gluteeniin, pähkinöihin tai kananmunaan, ole tarkkana mahdollisten reaktioiden varalta.

Tuotteet + aineosat

Onko Ella’silla eläinten hyvinvointiin liittyviä käytäntöjä?

Ruokiemme lihan + maitotuotteet tuottavien tuotantoeläintemme terveys + hyvinvointi on meille tärkeää.

Voimme varmistaa eläinten korkeimpien hyvinvointistandardien noudattamisen käyttämällä herkullisissa tuotteissamme vain luomulihaa -maitotuotteita. Tuottajamme on tarkastettu riippumattoman tahon toimesta + heille on myönnetty luomusertifikaatti EU:n standardien mukaisesti [http://ofgorganic.org]. Näin toimitusketjumme on täysin jäljitettävissä.

Ella’s Kitchen on saanut tunnustusta sitoutumisestaan korkeisiin eläinten hyvinvointistandardeihin Compassion in World Farming -organisaatiolta, ja palkittu esimerkiksi Good Chicken Award (2016)-, Good Egg Award (2017)- ja Good Pig Award (2019) -palkinnoilla.

Voit lukea lisää kohteestamme: Animal Welfare Policy.