Papujen, possun + paprikan täydeltä
Ateriat
Papujen, possun + paprikan täydeltä
Tämä herkullinen ateria on täydellinen tutustuttaessasi pikkuisesi uusiin koostumuksiin, ja on täynnä papuja + yrttejä pikkuisille makunystyröille!
Tekee
26Valmistusaika
15Paistoaika
35
jäädyttää
minä!
ainekset
- 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
- 100 g vähärasvaista sianjauhelihaa
- 1 pieni sipuli hienoksi pilkottuna
- ½ pieni punainen paprika siemenkota poistettuna + pilkottuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 teelusikallinen kuivattua timjamia
- 300 ml paseerattua tomaattia
- 2 teelusikallista tomaattipyreetä
- 2 mausteneilikkaa
- 100g säilyke cannellini-papuja valutettuina + huuhdeltuina
- 25g babypinaatin lehtiä varret poistettuna + lehdet silputtuina
Ohje
- Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä + ruskista jauheliha 5 minuuttia samalla hienontaen lihaa haarukalla. Nosta jauheliha pois kattilasta reiällisellä kauhalla + laita sivuun.
- Vähennä hieman lämpöä, lisää sipuli kattilaan + paista 5 minuuttia pehmeäksi. Sekoita sitten joukkoon paprika, valkosipuli + timjami + paista vielä 2 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää jauheliha takaisin kattilaan.
- Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti, tomaattipyree, mausteneilikat, pavut, pinaatti + 50 ml vettä. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä, peitä osittain kannella + anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia välillä sekoittaen. Keitä kunnes liha on kokonaan kypsää. Poista mausteneilikat.
- Muussaa jauhelihaseos haarukkaa käyttäen lähes sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä. Vaihtoehtoisesti voit soseuttaa seoksen monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
Vaihtelun vuoksi
Voit vaihtaa sianjauhelihan naudan- tai kananjauhelihaan tai vaihtoehtoisesti tehdä kasvisversion jättämällä lihan kokonaan pois!
Maukasta vauvoille
Herkullista riisin tai uuniperunalohkojen kanssa 10 kk iästä alkaen!