Fiinin fantastinen kalapata
Ateriat
Fiinin fantastinen kalapata
Täynnä maukkaita merenantimia, tämä fantastinen kalapata on täydellinen koko perheelle!
Annoksia
4Valmistusaika
20Paistoaika
90
jäädyttää
minä!
ainekset
- 400 g vaalealihaisia kalafileitä kuutioituna + nahka poistettuna
- 100 g keitettyjä, kuorittuja katkarapuja
- 100 g vihreitä papuja (pakasteesta)
- 1 pieni sipuli pilkottuna
- 1 rkl maissijauhoa
- Pieni kourallinen pilkottua persiljaa
- 25 g suolatonta voita
- 20 g vehnäjauhoja
- 300 ml täysmaitoa
- 75 g Gruyére juustoa, raastettuna
- 600 g kiinteitä perunoita, kuorittuna + kuutioituna 1 cm kokoisiksi
Ohje
- Lämmitä uuni 180°C asteeseen.
- Levittele kalakuutiot, katkaravut, pavut + sipulit vähintään 1,5 litran vetoiseen, syvään uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle maissijauho ja sekoittele ainekset keskenään. Ripottele päälle persilja.
- Sulata voi pienessä kasarissa + sekoita jauhot voin sekaan. Keittele minuutin ajan koko ajan sekoittaen, poista lämmöltä tämän jälkeen + lisää maito vähitellen. Laita kasari takaisin liedelle + kiehauta koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. (Pallovispilä on kätevin ja estää möykkyjen muodostumista.) Sekoita kastikkeen joukkoon kaksi kolmasosaa juustoraasteesta.
- Lusikoi puolet kastikkeesta vuokaan kalapala-katkarapu-papu-sipuliseoksen päälle + lisää perunakuutiot. Lusikoi loppu kastikkeesta perunoiden päälle + ripottele vielä päälle loppu juustoraasteesta.
- Paista pataa uunissa n. tunti ja vartti, kunnes sen pinta on kullanruskea ja perunat ovat pehmenneet. Tarjoile kuumana höyrytettyjen vihannesten kanssa.
Vaihda tämä siihen
Korvaa pavut pakasteherneillä, maissilla tai jopa raastetulla porkkanalla saadaksesi ylimääräisen vihreän kierteen
Herkullista vauvoille
Sekoita massaksi 7 kuukauden ikäisille + pienille lapsille