Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Fiinin fantastinen kalapata

Fiinin fantastinen kalapata

Fiinin fantastinen kalapata

Täynnä maukkaita merenantimia, tämä fantastinen kalapata on täydellinen koko perheelle!

Annosta
4 Portions
Valmista
20 min
Paista
90 min
12 kk
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Ei sisällä kananmunaa Ei sisällä kananmunaa
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää

Ainekset

Ohje

  • 400 g vaalealihaisia kalafileitä kuutioituna + nahka poistettuna
  • 100 g keitettyjä, kuorittuja katkarapuja
  • 100 g vihreitä papuja (pakasteesta)
  • 1 pieni sipuli pilkottuna
  • 1 rkl maissijauhoa
  • Pieni kourallinen pilkottua persiljaa
  • 25 g suolatonta voita
  • 20 g vehnäjauhoja
  • 300 ml täysmaitoa
  • 75 g Gruyére juustoa, raastettuna
  • 600 g kiinteitä perunoita, kuorittuna + kuutioituna 1 cm kokoisiksi

Ainekset

Ohje

  1. Lämmitä uuni 180°C asteeseen.
  2. Levittele kalakuutiot, katkaravut, pavut + sipulit vähintään 1,5 litran vetoiseen, syvään uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle maissijauho ja sekoittele ainekset keskenään. Ripottele päälle persilja.
  3. Sulata voi pienessä kasarissa + sekoita jauhot voin sekaan. Keittele minuutin ajan koko ajan sekoittaen, poista lämmöltä tämän jälkeen + lisää maito vähitellen. Laita kasari takaisin liedelle + kiehauta koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. (Pallovispilä on kätevin ja estää möykkyjen muodostumista.) Sekoita kastikkeen joukkoon kaksi kolmasosaa juustoraasteesta.
  4. Lusikoi puolet kastikkeesta vuokaan kalapala-katkarapu-papu-sipuliseoksen päälle + lisää perunakuutiot. Lusikoi loppu kastikkeesta perunoiden päälle + ripottele vielä päälle loppu juustoraasteesta.
  5. Paista pataa uunissa n. tunti ja vartti, kunnes sen pinta on kullanruskea ja perunat ovat pehmenneet. Tarjoile kuumana höyrytettyjen vihannesten kanssa.