Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Hedelmäinen Marokon kikhernepata

Hedelmäinen Marokon kikhernepata

Hedelmäinen Marokon kikhernepata

Suussasulava makuelämys sekä pienille errä suurille suille tästä hedelmäisen, yrttisen ja mausteisen padasta! Sopii koko perheelle.

Serves
4
Valmista
10 min
Paista
50 min
Koko perheelle
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää
Maidoton Maidoton
Ei sisällä kananmunaa Ei sisällä kananmunaa

Ainekset

Ohje

  • 120 g kuivattuja linssejä
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 prk tomaattia
  • 100 g grillattua paprikaa (purkissa)
  • 40 g kuutioitua aprikoosia
  • 40 g rusinoita
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 pkt kuskusia (valmistettuna pakkauksen ohjeen mukaan)

Ainekset

Ohje

  1. Kypsennä punaisia linssejä kiehuvassa vedessä 25 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Kuutioi paprikat ja aprikoosit.
  3. Lisää kikherneet vesineen, tomaatit, mausteet, aprikoosit, paprikat ja rusinat pannulle.
  4. Lisää keitetyt linssit.
  5. Kypsennä keskilämmöllä 25 minuttia, jotta mausteet kehittyvät ja rusinat ja aprikoosit pehmenevät.
  6. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.

Hauskaa pikkuisille

Laita muutamia kuivattuja linssejä korkilliseen muovipulloon ja anna pikkuisten ravistella sitä!

Vaihtelun vuoksi

Lihaisaan vaihtoehtoon voit lisätä esimerkiksi hitaasti kypsytettyä lammasta kuutioina. Herrrrkullista!

Maukasta vauvoille

Sopii yli vuoden ikäisille tai 7 kk ikäisille hyvin haarukalla muussattuna.

Käteviä vinkkejä

Jos omistat hauduttimen, voit lisätä kaikki ainekset (paitsi kuskusin) yhtä aikaa, lisää vain 1,5 dl vettä. Kypsennä 2 tuntia. Jos kastike sakeutuu liikaa kypsennyksen aikana, lisää hiukan vettä. Tarpeeksi pitkä kypsennysaika tarvitaan, jotta aprikoosit pehmenevät.