Koukuttavat lohi-kalakakut
Ateriat
Koukuttavat lohi-kalakakut
Herätä sisäinen taiteilijasi + luo paljon koukuttavia herkkuja kalamaisella tyylillä
Annoksia
4Valmistusaika
20Paistoaika
25
ainekset
- 400 g perunaa, pilkottuna isoiksi kuutioiksi
- 1 porkkana, pilkottuna pieniksi kuutioiksi
- 200 g lohifilettä, nahka poistettuna
- 3 ruokalusikallista auringonkukkaöljyä
- 1 pieni purjo, ohueksi viipaloituna
- 25 g vihreitä papuja, hienoksi pilkottuna
- 2 ruokalusikallista hienonnettua persiljaa
Ohje
- Keitä peruna + porkkanakuutiot kiehuvassa vedesää 15 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta + muussaa, laita sitten sivuun jäähtymään.
- Sillä aikaa hauduta lohta vesihauteessa noin 5 minuutin ajan kunnes se on kokonaan kypsynyt. Nosta sitten pois vesihauteesta + anna jäähtyä. Murra kala lohkoiksi ja varmista ettei kalassa ole ruotoja.
- Kuumenna 1 ruokalusikallinen öljyä isossa paistinpannussa + paista purjo + pavut viiden minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita ne sitten porkkana + perunamuussiin ja lisää sitten myös kypsytetty lohi + persilja seokseen + sekoita lisää.
- Muovaile käsilläsi seoksesta 2 isompaa kalakakkua + 2 pienempää kalakakkua. (Kalanmuotoiset kakut näyttävät hauskoilta.)
- Kuumenna jäljellä oleva öljy paistinpannulla + paista kalakakkuja 5 minuutin ajan, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta + kokonaan lämpimiä. Tarjoile heti herneiden kera.
Hauskaa pikkuisille
Tee lautasellisesta taideteos - pyydä pikkuistasi järjestämään herneet lautaselle niin, että kalakakku näyttäisi puhaltavan kuplia.
Vaihtelun vuoksi
Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.