Merellinen Carbonara
Ateriat
Merellinen Carbonara
Tämä kalaversio carbonarasta sisältää purkkilohta, joka tekee siitä super helpon valmistaa.
Annoksia
4Valmistusaika
10Paistoaika
15
jäädyttää
minä!
ainekset
- 280g keittämätöntä spagettia
- 1 kesäkurpitsa, kuutioituna
- 2 teelusikallista oliiviöljyä
- 1 iso valkosipulin kynsi, hienoksi pilkottu
- 350g lohta purkissa, valutettuna, nahka + ruodot poistettuna + hiutaleina
- 100 ml kuohukermaa
- 50 ml täysmaitoa
- ½ sitruunan mehu
- 1 teelusikallinen hienoksi raastettua sitruunan kuorta
- 2-3 ruokalusikallista pilkottua ruohosipulia
- Vastajauhettua mustapippuria
Ohje
- Keitä spagetti kattilassa kiehuvassa vedessä paketin ohjeiden mukaan, kunnes spagetit ovat al dente, lisää kesäkurpitsa 2 minuuttia ennen keittoajan loppumista. Valuta ja ota keittovesi talteen. Laita spagetti + kesäkurpitsa takaisin kattilaan.
- SIllä välin kuumenna öljy paistinpannulla miedolla lämmöllä + paista valkosipuli 1 minuutin ajan, kunnes se on pehmentynyt. Sekoita kokoajan ettei valkosipuli ruskistu. Sekoita joukkoon lohi, kaada sitten sekaan kerma + maito + anna lämmetä kunnolla 5 minuutin ajan kokoajan sekoittaen.
- Lisää sitruuna- mehu ja kuori + ruohosipuli. Mausta pienellä määrällä mustapippuria + anna lämmetä kunnolla miedolla lämmöllä. Kaada kastike spagetin päälle, lisää 4 ruokalusikallista säästetystä keitinvedestä + anna lämmetä miedolla lämmöllä sekoittaen kaiken keskenään. Pilko spagetti hienoksi vauvalle ennen tarjoilua.
Hauskaa pikkuisille
Keitä vähän ylimääräistä spagettia + anna pikkuisesi tehdä sillä spagetti maalauksia. Kasta spagetti kerrallaan maaliin + pyöräytä paperin päällä.
Käteviä vinkkejä
Pikkuiset rakastaa ryystää spagettia mutta leikkaa spagetti, jos he kamppailevat sen kanssa