Mukaan otetttavat Puuropatukat
Sormiruoat
Mukaan otetttavat Puuropatukat
Joskus vilkkaat pikkuiset tarvitsevat ylimääräisen aamupalan kun suuntaavat aamuseikkailulle. Nämä puuropatukat ovat täydellisiä kotona syötäväksi tai mukaan otettavaksi.
Tekee
6Valmistusaika
10Paistoaika
20
jäädyttää
minä!

ainekset


- 40g kaurahiutaleita
- 220ml täysmaitoa
- 20g rusinoita, pieniksi pilkottuna
- 1 tlk jauhettua kanelia (12kk iästä alkaen)
- 10g suolatonta voita
Ohje


- Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla. Lisää kaurahiutaleet + maito pieneen kattilaan + kiehauta. Laske sitten lämpö + anna keittyä hiljalleen 10 minuuttia kokoajan sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat pehmeitä.
- Laita seos kulhoon + sekoita joukkoon rusinat + kaneli, levitä sitten seos univuokaan + tasoita 1 cm paksuiseksi. Peitä kelmulla + anna jäähtyä 30 minuuttia, jotta seos asettuu.
- Leikkaa puuroseos kuuteen osaan niin, että jokaisesta patukasta tulee 7 cm pituudeltaan ja 2,5 cm leveydeltään. Sulata voi teflonipintaisessa paistinpannussa + paista patukat 2-3 minuutin ajan molemmin puolin kullanruskeiksi.
Hauskaa pikkuisille
Isommat pikkuiset voivat auttaa puuroseoksen levittämisessä + tasoittamisessa uunivuokaan.
Vaihtelun vuoksi
Kokeile vaihtaa rusinat kuivattuihin aprikooseihin tai taateleihin