Paahdettu Punainen Pestokana
Ateriat
Paahdettu Punainen Pestokana
Mehevä paistettu kana + mausteinen pesto kutkuttaa pikkuisia makunystyröitä. Mahtava resepti pikkuisille hampaille, jotka opettelevat pureskelemaan
Annoksia
18Valmistusaika
15Paistoaika
40
ainekset
- 1 pieni peruna (noin 115 g), kuorittuna + ohuiksi pyöreiksi viipaileiksi pilkottuna
- 5 cm pala purjoa, vain valkoista osaa, todella ohueksi viipaloituna
- 1 tomaatti, pyöreiksi paloiksi viipaloituna
- ½ tl kuivattua oreganoa
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl punaista pestoa (katso ohje alta)
- 1 x luuton ja nahaton kanan rintafile (noin 125 g)
- Vauvan käyttämää maitoa (valinnainen)
Ohje
- Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Laita iso arkki alumiinifoliota uunivuoan pohjalle + asettele perunat keskelle vuokaa tasaisesti. Päällystä purjolla + tomaatilla, ripottele sitten päälle oregano + öljy. Lusikoi pesto kanan päälle, aseta sitten kana tomaattipedin päälle.
- Kerää aluumiinifolion reunat yhteen + sinetöi paketiksi. Paista 35-40 minuuttia kunnes peruna on pehmentynyt + kana on kokonaan kypsää. Avaa varovasti paketti, ota kana ulos + pilko se neljään osaan.
- Hurauta loput paketin aineksista kanan kanssa monitoimikoneessa tai tehosekoittimella, kunnes ovat pilkottu hienoksi, lisää vähän maitoa tarvittaessa.