Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Pinottu + Pakattu Kasvismoussaka

Pinottu + Pakattu Kasvismoussaka

Pinottu + Pakattu Kasvismoussaka

"Klassinen kreikkalainen resepti, joka on reunoja myöten täynnä 5 eri kasvista ja linssejä. Tämä moussaka on todellakin pinottu + pakattu kasviksilla!"

Serves
4 annosta
Valmista
15 min
Paista
40 min
10 kk
Ei sisällä kananmunaa Ei sisällä kananmunaa
Gluteeniton Gluteeniton
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio

Ainekset

Ohje

  • 1 pieni munakoisia, kuorittu + pilkottu annospaloiksi
  • 1 ruokalusikallinen oliiviööljyä
  • 1 pieni sipuli, hienonnettu
  • ½ punainen paprika, siemenkota ja siemenet poistettu + pilkottu
  • 2 valkosipulin kynttä, pilkottu
  • 2 teelusikallista kuivattua oreganoa
  • 400 g pilkottuja purkkitomaatteja
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä, valutettu + hienoksi pilkottu
  • 100 g vihreitä linssejä vedessä, valutettu
  • 55 g mozzarellajuustoa, revitty pieniksi paloiksi

Ainekset

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 190°C asteiseksi. Höyrytä munakoisa kattilassa keskilämmöllä 8 minuuttia, tai kunnes pehmeä.
  2. Sillä välin lämmitä öljy kattilassa matalalla keskilämmöllä. Lisää sipulit + paprika, peitä kannella + paista 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ovat pehmeitä. Lisää valkosipuli, höyrytetty munakoisa + oregano + jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Lisää pilkotut tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit + linssit, peitä osittain kannella + anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuutta, kunnes kastike on keittynyt kasaan + sakeutunut.
  4. Lusikoi tomaattikastike pieneen uuninkestävään astiaan + ripottele päälle mozzarellajuusto. Paista uunissa 15-18 minuuttia, kunnes mozarellajuusto on sulanut.
  5. Muussaa moussaka haarukalla karkeaksi soseeksi. Voit lisätä vähän keitettyä vettä tarvittaessa. Vaihtoehtoisesti voit myös pilkkoa moussakan hienommaksi.

Hauskaa pikkuisille

Kerro pikkuisellesi värikkäiden kasviksien muodoista, koosta, väreistä + koostumuksesta ennen niiden pilkkomista, niin he pääsevät tutustumaan kasviksien mahtavaan maailmaan.

Maukasta vauvoille

Soseuta hienoksi haarukalla 7 kk ikäisestä, ja kokonaan sileäksi 6 kk ikäisestä.