Rapeat Kasvistikut
Sormiruoat
Rapeat Kasvistikut
Rapeita + kermaisia, nämä pienellä sinappivivahteella maustetut tikut ovat täynnä kasvisenergiaa!
Tekee
10Valmistusaika
20Paistoaika
20
jäädyttää
minä!

ainekset


- 325 g perunoita, puolitettuina
- 55 g kaalia, pilkottuna
- 90 g vihreitä herneitä
- 3 kevätsipulia, hienoksi pilkottuina
- 1 tl sinappijauhetta
- 4 rkl raejuustoa
- 1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
- 85 g tuoreita leivänmuruja tai korppujauhoja
- Auringonkukkaöljyä paistamiseen
Ohje


- Keitä perunat kattilassa kiehuvassa vedessä 12-15 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi + jätä kuivumaan + jäähtymään hetkeksi, kuori sitten kuoret + raasta karkeasti isoon kulhoon.
- Sillä välin höyrytä tai keitä kaali + herneet keskilämmöllä 3-4 minuutin ajan kunnes ovat pehmentyneet, leikkaa sitten hienoksi. Lisää ne perunoiden sekaan kevätsipulin, sinapin + raejuuston lisäksi. Sekoita tasaiseksi.
- Laita kevyesti vatkattu kananmuna kulhoon + leivänmurut tai korppujauhot lautaselle. Jaa perunaseos 10 yhtä suureen osaan + muotoile ne kroketeiksi. Kasta jokainen kroketti vatkattuun kananmunaan ja pyöritä sitten leivänmuruissa kunnes kaikki kroketit ovat kuorrutettu.
- Lämmitä sen verran öljyä, että se peittää koko teflonpintaisen paistinpannun pohjan + paista kroketit kahdessa erässä keskilämmöllä 5-7 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes ovat pinnaltaan kullanruskeita.
Hauskaa pikkuisille
Krokettiseoksen mutoilu on super hauskaa pikkuisille käsille!
Käteviä vinkkejä
12 kuukauden iässä pikkuset voivat olla jo tosi taitavia pitämään kiinni ruoasta + haukkaamaan pienillä hampaillaan. Nyt he voivat todella nauttia siitä, että osaavat syödä itse!