12 kuukaudet
Crispy Veggie Finger
Sormiruoat

Rapeat Kasvistikut

Rapeita + kermaisia, nämä pienellä sinappivivahteella maustetut tikut ovat täynnä kasvisenergiaa!

  • Tekee

    10
  • Valmistusaika

    20
  • Paistoaika

    20
  •  

  • jäädyttää

    minä!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free

ainekset

Group 6 Created with Sketch.
  • 325 g perunoita, puolitettuina
  • 55 g kaalia, pilkottuna
  • 90 g vihreitä herneitä
  • 3 kevätsipulia, hienoksi pilkottuina
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 4 rkl raejuustoa
  • 1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
  • 85 g tuoreita leivänmuruja tai korppujauhoja
  • Auringonkukkaöljyä paistamiseen

Ohje

Group 6 Created with Sketch.
  1. Keitä perunat kattilassa kiehuvassa vedessä 12-15 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi + jätä kuivumaan + jäähtymään hetkeksi, kuori sitten kuoret + raasta karkeasti isoon kulhoon.
  2. Sillä välin höyrytä tai keitä kaali + herneet keskilämmöllä 3-4 minuutin ajan kunnes ovat pehmentyneet, leikkaa sitten hienoksi. Lisää ne perunoiden sekaan kevätsipulin, sinapin + raejuuston lisäksi. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita kevyesti vatkattu kananmuna kulhoon + leivänmurut tai korppujauhot lautaselle. Jaa perunaseos 10 yhtä suureen osaan + muotoile ne kroketeiksi. Kasta jokainen kroketti vatkattuun kananmunaan ja pyöritä sitten leivänmuruissa kunnes kaikki kroketit ovat kuorrutettu.
  4. Lämmitä sen verran öljyä, että se peittää koko teflonpintaisen paistinpannun pohjan + paista kroketit kahdessa erässä keskilämmöllä 5-7 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes ovat pinnaltaan kullanruskeita.
Recipe tip handy hints

Hauskaa pikkuisille

Krokettiseoksen mutoilu on super hauskaa pikkuisille käsille!

Recipe tip bright ideas

Käteviä vinkkejä

12 kuukauden iässä pikkuset voivat olla jo tosi taitavia pitämään kiinni ruoasta + haukkaamaan pienillä hampaillaan. Nyt he voivat todella nauttia siitä, että osaavat syödä itse!