Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Rapeat Kasvistikut

Rapeat Kasvistikut

Rapeat Kasvistikut

Rapeita + kermaisia, nämä pienellä sinappivivahteella maustetut tikut ovat täynnä kasvisenergiaa!

Tekee
10 kpl
Valmista
20 min
Paista
30 min
12 kk
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio

Ainekset

Ohje

  • 325 g perunoita, puolitettuina
  • 55 g kaalia, pilkottuna
  • 90 g vihreitä herneitä
  • 3 kevätsipulia, hienoksi pilkottuina
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 4 rkl raejuustoa
  • 1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
  • 85 g tuoreita leivänmuruja tai korppujauhoja
  • Auringonkukkaöljyä paistamiseen

Ainekset

Ohje

  1. Keitä perunat kattilassa kiehuvassa vedessä 12-15 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi + jätä kuivumaan + jäähtymään hetkeksi, kuori sitten kuoret + raasta karkeasti isoon kulhoon.
  2. Sillä välin höyrytä tai keitä kaali + herneet keskilämmöllä 3-4 minuutin ajan kunnes ovat pehmentyneet, leikkaa sitten hienoksi. Lisää ne perunoiden sekaan kevätsipulin, sinapin + raejuuston lisäksi. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita kevyesti vatkattu kananmuna kulhoon + leivänmurut tai korppujauhot lautaselle. Jaa perunaseos 10 yhtä suureen osaan + muotoile ne kroketeiksi. Kasta jokainen kroketti vatkattuun kananmunaan ja pyöritä sitten leivänmuruissa kunnes kaikki kroketit ovat kuorrutettu.
  4. Lämmitä sen verran öljyä, että se peittää koko teflonpintaisen paistinpannun pohjan + paista kroketit kahdessa erässä keskilämmöllä 5-7 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes ovat pinnaltaan kullanruskeita.

Hauskaa pikkuisille

Krokettiseoksen mutoilu on super hauskaa pikkuisille käsille!

Käteviä vinkkejä

12 kuukauden iässä pikkuset voivat olla jo tosi taitavia pitämään kiinni ruoasta + haukkaamaan pienillä hampaillaan. Nyt he voivat todella nauttia siitä, että osaavat syödä itse!