10 kuukaudet
Sormiruoat

Rubiininpunaiset Minimuffinsit

Nämä värikkäät, ruokaisat muffinsit ovat täydellisiä pikkuisille käsille! Punajuuresta + porkkanasta tulee tarvittava makeus, eli ei ole tarvetta lisätä tuhmia aineksia!

  • Tekee

    20
  • Valmistusaika

    15
  • Paistoaika

    20
  •  

  • jäädyttää

    minä!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free

ainekset

Group 6 Created with Sketch.
  • 55 g suolatonta voita sulatettuna, plus ekstraa voitelua varten
  • 140 g vehnäjauhoa
  • ¼ teelusikallinen ruokasoodaa
  • 1 teelusikallinen leivinjauhetta
  • 1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
  • 150 ml maustamatonta jugurttia
  • 30 g fetajuustoa, raastettuna
  • 1 pieni porkkana, kuorittuna + raastettuna
  • 100 g keitettyä punajuurta (ei etikkaan säilöttyä), taputeltuna kuivaksi + raastettuna
  • 1 ruokalusikallinen timjamia hienonnettuna

Ohje

Group 6 Created with Sketch.
  1. Lämmitä uuni 190°C asteeseen. Voitele 20 minimuffinsivuokaa.
  2. Siivilöi jauhot, ruokasooda + leivinjauhe isoon kulhoon + sekoita hyvin, tee sitten kuoppa jauheseoksen keskelle.
  3. Vatkaa muna, jugurtti + sulatettu voi kulhossa, lisää sitten vähitellen kuivat ainekset + lisää fetajuusto, porkkana, punajuuri + timjami. Sekoittele ainekset yhteen varovaisesti mutta huolellisesti.
  4. Jaa seos tasaisesti muffinsivuokiin, paista sitten uunissa 15-20 minuuttia kunnes muffinsit ovat kohonneet. Anna jäähtyä hetken ennen kun siirrät ne ritilän päälle jäähtymään kokonaan.