Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Ruusukaalisose

Ruusukaalisose

Ruusukaalisose

Juhlava kasvismaku pikkuisesi ensimmäiseen jouluun!

Tekee
30 lusikallista
Valmista
5 min
Paista
15 min
4-6 kk
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää
Gluteeniton Gluteeniton
Maidoton Maidoton
Ei sisällä kananmunaa Ei sisällä kananmunaa

Ainekset

Ohje

  • 150 g ruusukaaleja

Ainekset

Ohje

  1. Leikkaa ruusukaalien kannat + poista ulommaiset lehdet.
  2. Leikkaa ruusukaalit kahteen tai neljään osaan + höyrytä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia kunnes ne ovat erittäin pehmeitä (höyryttäminen on paras tapa valmistaa ruusukaalit, sillä keitetyt saattavat maistua kitkeriltä).
  3. Soseuta höyrytetyt ruusukaalit + 4-5 teelusikallista keitettyä vettä sileäksi soseeksi monitoimikoneessa tai käyttäen sauvasekoitinta.

Käteviä vinkkejä

Älä huolehdi, jos pikkuisesi irvistää - maku vain on tooodella uutta. Muista, että uuteen makuun tottuminen voi kestää jopa 10 kokeilukertaa!

Vaihtelun vuoksi

Tehdäksesi mausta vähän tutumpaa voit käyttää vauvasi käyttämää maitoa veden sijaan