Savupekoni-myskikurpitsapasta
Ateriat
Savupekoni-myskikurpitsapasta
Kerää koko perhe pöydän ääreen nauttimaan tästä kerrrmaisesta pastasta, jossa on myskikurpitsaa, savupekonia ja häivähdys salviaa!
Annoksia
4Valmistusaika
10Paistoaika
50
ainekset
- 500 g myskikurpitsaa paloiteltuna
- 1 vähäsuolainen liemikuutio (sekoitettuna 2 dl:aan vettä)
- 50 g tuorejuustoa
- 100 g savupekonia
- 1 tl kuivattua salviaa
- 300 g kuivapastaa
Ohje
- Pilko myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Aseta kuutiot esilämmitettyyn uuniin180 °C:een kevyesti öljytyllä pellillä.
- Kypsennä 25 minuutin ajan, sekoittaen puolessavälissä.
- Kaada 2/3 kypsennetystä kurpitsasta kulhoon salvian kanssa.
- Liuota liemikuutio 2 dl:aan vettä ja lisää liemi kulhoon.
- Soseuta, kunnes seos on tasaista.
- Lisää seos pannulle, lisää tuorejuusto ja sekoita kunnolla miedolla lämmöllä.
- Keitä 300 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista pekonia, kunnes se on kypsää. Pilko pieneksi ja lisää kastikkeeseen loppujen kurpitsakuutioiden kanssa. (Pieniä varten voit vähentää suolan määrää erottamalla sopivan määrän kastiketta ennen pekonin lisäämistä)
- Sekoita keitetty pasta kastikkeeseen tai kaada kastike kuuman pastan päälle.
Vaihtelun vuoksi
Jos vähäsuolaista versiota ei ole saatavilla, käytä vain puolet liemikuutiosta.
Maukasta vauvoille
Ateria sopii lapsille 10 kk:n iästä alkaen. Sekoita kunnolla, jotta pastasta tulee hyvin kermaista ja mauuukasta!