Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Savupekoni-myskikurpitsapasta

Savupekoni-myskikurpitsapasta

Savupekoni-myskikurpitsapasta

Kerää koko perhe pöydän ääreen nauttimaan tästä kerrrmaisesta pastasta, jossa on myskikurpitsaa, savupekonia ja häivähdys salviaa!

Serves
4
Valmista
10 min
Paista
50 min
Koko perheelle
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Ei sisällä pähkinää Ei sisällä pähkinää

Ainekset

Ohje

  • 500 g myskikurpitsaa paloiteltuna
  • 1 vähäsuolainen liemikuutio (sekoitettuna 2 dl:aan vettä)
  • 50 g tuorejuustoa
  • 100 g savupekonia
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 300 g kuivapastaa

Ainekset

Ohje

  1. Pilko myskikurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  2. Aseta kuutiot esilämmitettyyn uuniin180 °C:een kevyesti öljytyllä pellillä.
  3. Kypsennä 25 minuutin ajan, sekoittaen puolessavälissä.
  4. Kaada 2/3 kypsennetystä kurpitsasta kulhoon salvian kanssa.
  5. Liuota liemikuutio 2 dl:aan vettä ja lisää liemi kulhoon.
  6. Soseuta, kunnes seos on tasaista.
  7. Lisää seos pannulle, lisää tuorejuusto ja sekoita kunnolla miedolla lämmöllä.
  8. Keitä 300 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Paista pekonia, kunnes se on kypsää. Pilko pieneksi ja lisää kastikkeeseen loppujen kurpitsakuutioiden kanssa. (Pieniä varten voit vähentää suolan määrää erottamalla sopivan määrän kastiketta ennen pekonin lisäämistä)
  10. Sekoita keitetty pasta kastikkeeseen tai kaada kastike kuuman pastan päälle.

Vaihtelun vuoksi

Jos vähäsuolaista versiota ei ole saatavilla, käytä vain puolet liemikuutiosta.

Maukasta vauvoille

Ateria sopii lapsille 10 kk:n iästä alkaen. Sekoita kunnolla, jotta pastasta tulee hyvin kermaista ja mauuukasta!