Uunirisotto pestolla

Uunirisotto pestolla
On niin monta syytä, miksi rakastaa tätä värikästä risottoa. Kiitos uunissa paistamisen sinun ei tarvitse seistä lieden edessä + parsakaalipesto lisää ravintorikkaan päällisen koko perheelle.
Serves
4
annosta
Valmista
15
min
Paista
35
min

Ainekset
Ohje
- 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
- 15g suolaamatonta voita
- 1 iso sipuli, hienonnettu
- 85g valkokaalia, hienoksi pilkottu
- 1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
- 2 isoa valkosipulin kynttä, hienonnettu
- 280g risottoriisiä
- 400g pilkottuja purkkitomaatteja
- 700ml vähempi suolaista kasvislientä
- 1 ruokalusikallinen tomaattipyreetä
- Parsakaalipestoon 40g cashewpähkinöitä
- 4 parsakaalinuppua (noin 70g)
- 15g lehtikaalia, paksut varret poistettu
- 1 valkosipulin kynsi
- 125ml oliiviöljyä
- 40g pecorino- tai parmesaanijuustoa, raastettuna, ylimääräistä tarjoiluun (valinnainen)
Maukasta vauvoille
10 kk iästä lähtien vaihda parmesaanijuusto cheddariin, sillä parmesaanijuusto ei ole pastoroitu.
Käteviä vinkkejä
Tämä risotto sopii myös hyvin herkullisten kanasuikaleiden kanssa, joka tekee siitä täyttävämmän.