Käytämme evästeitä, jotta sivustoamme olisi helppo ja hauska käyttää. Jos jatkat sivuston käyttämistä muuttamatta asetuksia, oletamme, että haluat vastaanottaa evästeemme.

Koti > Reseptit > Uunirisotto pestolla

Uunirisotto pestolla

Uunirisotto pestolla

On niin monta syytä, miksi rakastaa tätä värikästä risottoa. Kiitos uunissa paistamisen sinun ei tarvitse seistä lieden edessä + parsakaalipesto lisää ravintorikkaan päällisen koko perheelle.

Serves
4 annosta
Valmista
15 min
Paista
35 min
Koko perheelle
Ei sisällä soijaa Ei sisällä soijaa
Gluteeniton Gluteeniton
Kasvisruokavalio Kasvisruokavalio
Ei sisällä kananmunaa Ei sisällä kananmunaa

Ainekset

Ohje

  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 15g suolaamatonta voita
  • 1 iso sipuli, hienonnettu
  • 85g valkokaalia, hienoksi pilkottu
  • 1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
  • 2 isoa valkosipulin kynttä, hienonnettu
  • 280g risottoriisiä
  • 400g pilkottuja purkkitomaatteja
  • 700ml vähempi suolaista kasvislientä
  • 1 ruokalusikallinen tomaattipyreetä
  • Parsakaalipestoon 40g cashewpähkinöitä
  • 4 parsakaalinuppua (noin 70g)
  • 15g lehtikaalia, paksut varret poistettu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 125ml oliiviöljyä
  • 40g pecorino- tai parmesaanijuustoa, raastettuna, ylimääräistä tarjoiluun (valinnainen)

Ainekset

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 180°C asteiseksi. Kuumenna öljy + voi keskilämmöllä tulenkestävässä vuoassa. Lisää sipuli + kaali + paista 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ovat pehmeitä.
  2. Lisää oregano, valkosipuli + riisi + paista 2 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää tomaatit + liemi + sekoita joukkoon tomaattipyree + kiehauta. Sekoita kunnolla kaikki keskenään, peitä kannella + laita uuniin 25 minuutiksi tai kunnes riisi on keittynyt. Sekoita valmistusajan puolivälissä. Ota risotto uunista + jätä vetäytymään 5 minuuttia.
  3. Sillä välin tee parsakaalipesto. Laita cashewpähkinät isolle ja kuivalle paistinpannulle + paahda alhaisemmalla keskilämmöllä 4 minuuttia, kerran kääntäen kunnes ovat kullanruskeita. Siirrä monitoimikoneeseen + surauta hienoksi. Lisää parsakaali, lehtikaali + valkosipuli + surauta monitoimikoneessa karkeaksi tahnaksi (voit tarvittaessa työntää seosta alas reunoilta, jotta saat tasaisemman seoksen).
  4. Monitoimikoneen ollessa päällä kaada hiljalleen joukkoon öljy, kunnes seos on kunnolla sekoittunut. Viimeistele sekoittamalla joukkoon pecorino - tai parmesaanijuusto. Tarjoile risotto päällystettynä reilulla lusikallisella pestolla + raasta päälle ekstra juustoa, jos haluat.

Maukasta vauvoille

10 kk iästä lähtien vaihda parmesaanijuusto cheddariin, sillä parmesaanijuusto ei ole pastoroitu.

Käteviä vinkkejä

Tämä risotto sopii myös hyvin herkullisten kanasuikaleiden kanssa, joka tekee siitä täyttävämmän.